Că tot e vremea sărbătorilor și cadourilor, iar adesea suntem în pană de idei sau suntem grăbiți, v-am pregătit câteva sugestii de cadouri mai „psihologice".

Oferă experiențe!

Durează mai mult decât secundele de fericire atunci când primim un cadou. Participarea la un spectacol de Crăciun, o zi pe pârtia de schi, o experiență pe patinoar, construirea unui om de zăpadă – acestea sunt câteva exemple de activități ce se pot transforma în amintiri prețioase. Prieteniile se construiesc și se mențin pe baza împărtășirii experiențelor.

Optează pentru cadouri personalizate! Gătește ceva bun pentru cei dragi, croșetează, creează ceva. Pe lângă că este un mod amuzant de a-ți petrece timpul, poți să-ți descoperi abilități noi. De asemenea, poți opta pentru idei creative de cadouri. Spre exemplu, aflându-ne la sfârșit de an, un cadou simbolic pe care să-l primească în fiecare lună a anului viitor ar putea fi mult așteptat: un fruct reprezentativ pentru o anumită lună (struguri pentru septembrie), o floare pentru luna mai, etc.

Dacă vrei să oferi cadouri...
Imagine: Necunoscut(ă) , Necunoscut(ă)

Oferă și altora!

Înscrie-te într-un proiect de voluntariat din preajma sărbătorilor, oferă-te ca voluntar în diverse activități pentru cei nevoiași, donează niște jucării, fii baby-sitter pentru cineva care chiar are nevoie.

Cu toții știm că timpul fiecăruia este important, tocmai de aceea petrecerea unui timp de calitate cu cei dragi este un cadou minunat. Ca sugestie: planifică o seară cu un prieten sau  (grup de prieteni) și realizați „cupoane” pentru copiii voștri, de genul: „Primind acest cupon, poți sta cu 20 de minute mai mult seara, înainte să te pui la somn.”

Oferă celor dragi ce și-ar dori!

Îți mai aduci aminte ce bucuros erai când primeai exact ce îți doreai? Dacă vrei să oferi un cadou material care să fie primit cu mare bucurie, întreabă-ți prietenii ce și-ar dori. Fă o listă, vezi cum poți gestiona partea financiară (eventual poți lua un cadou împreună cu un alt prieten) și treci la treabă.


Nu uita, pe lângă cadourile în sine, să ne gândim cum le oferim și cum le primim. Să fim prezenți, să fim cu sufletul deschis, să fim recunoscători. Sărbătorile reprezintă un moment de reuniune: atât cu tine însuți, cât și cu ei dragi și cu simplitățile vieții.

Oferă-ți un cadou și ție.

Fă ce simți că vrei să faci. Găsește motive să râzi în fiecare zi, vizitează un prieten, bucură-te de sunetul colindelor și de aerul rece de afară. Fii curios!

Iar pentru anul nou ce bate la ușă, în loc să marchezi câte o zi din calendar, poate ar fi mai avantajos să îți oferi timp pentru a încetini ritmul vieții și de a te conecta cu cei dragi.