Sunt Dihel Tania Blanka, psihoterapeut și psiholog clinician. Dintotdeauna mi-a plăcut să mă aflu printre oameni, să le aflu poveștile și sunt recunoscătoare că pot face asta în profesia pe care mi-am ales-o.
Sunt o fire caldă și empatică, prietenoasă, sunt un psihoterapeut implicat, atent la detalii, dedicat procesului terapeutic, și în același timp, nu mă sfiesc să spun lucrurilor pe nume.
În munca de la cabinet, există un fin echilibru între a asculta și a vorbi, căci fiecare își ocupă propriul spațiu pentru ca împreună să putem genera un „noi”, ca alianță terapeutică - atât de esențială pentru succesul terapeutic.
Principala mea specializare este în psihoterapie cognitiv-comportamentală (CBT). Studiile de psihologie și formările psihoterapeutice le-am realizat în Cluj-Napoca (Univ. Babeș-Bolyai - Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie). Sunt psihoterapeut și psiholog clinician acreditat de către Colegiul Psihologilor din România. Mi-am dezvoltat o practică din a participa constant la cursuri de formare profesională și grupuri de dezvoltare personală, care-mi sunt de folos atât în formarea mea ca psiholog, cât și ca om.
În munca terapeutică de la cabinet, am o abordare flexibilă, în funcție de nevoile fiecăruia, astfel că, pe lângă psihoterapia cognitiv-comportamentală (CBT), aplic aspecte teoretice și practice din terapia prin acceptare și angajament (ACT), terapia dialectic-comportamentală (DBT) și terapia schemelor cognitive (ST).
Din practica mea, am observat că ceea ce ne dezvoltă cu adevărat este să ne uităm în interiorul nostru cu atenție, cu blândețe și curiozitate, să ne întâlnim cu durerile proprii, să ajungem la răni și să le oferim îngrijirea de care au nevoie, să ne ascultăm nevoile, dorințele, fricile, să ne simțim emoțiile, să ne acceptăm pe noi înșine și să ne asumăm efortul de schimbare. Dacă dorim să ne cunoaștem și să trăim o viață mai împlinitoare, e necesar să depunem eforturi la fel ca și atunci când dorim, de exemplu, să învățăm ceva nou. Relația cu tine însuți este cea mai importantă relație pe care o vei avea în viața aceasta. Doar fiind conectat la tine poți să fii mai conectat la cei dragi și la tot ce te înconjoară.
Un psihoterapeut sprijină schimbarea folosindu-se de diverse tehnici terapeutice, însă acestea dau roade doar atunci când persoana este pregătită să se scufunde în procesul terapeutic prin responsabilizare, angajare în munca cu sine și reflectare față de propria persoană.
Știm cu toții că subiectele abordate la cabinet sunt sensibile, astfel că sunt tratate cu grijă, respectând confidențialitatea.
Ești pregătit să faci o schimbare în viața ta?