Sunt Tania Dihel, psiholog clinician și psihoterapeut și cred în importanța conștientizării de sine, a ideilor și valorilor personale care să ne ghideze pentru a ne trăi viața așa cum ne dorim.

În viață, lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa cum ne dorim: avem parte de obstacole, blocaje, devenim confuzi, suntem răniți, ne simțim împovărați, vrem să renunțăm…

M-aș bucura ca oamenii să vină la psiholog pentru a se cunoaște pe sine.

Ceea ce trăim în interiorul nostru devine realitatea noastră. Gândurile și emoțiile noastre sunt instrumente foarte puternice și ele pot „lucra” în favoarea noastră dacă știm cum să le înțelegem și să le folosim. Nu cred în rețete universale despre cum merită să fie viața trăită, dar cred în idei și valori personale care să ne ghideze pentru a ne trăi viața așa cum ne dorim.

Lucrez în propriul cabinet și țin ușa deschisă pentru toți aceia care se află în dificultate, care caută răspunsuri la propriile dificultăți personale, care vor să facă o schimbare în viața lor sau care își doresc, pur și simplu, să fie mai împliniți.

Rolul psihoterapeutului este de a te ghida înspre tine însuți

Principala mea specializare este în psihoterapie cognitiv-comportamentală (CBT), având profesori, mentori și supervizori care m-au inspirat pe parcursul anilor de formare. Studiile de psihologie și formările psihoterapeutice le-am realizat în Cluj-Napoca (Univ. Babeș-Bolyai - Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie). Mi-am dezvoltat o practică din a participa constant la ateliere de lucru, prelegeri, training-uri, grupuri de dezvoltare personală, care-mi sunt de folos atât în formarea mea ca psiholog, cât și ca om.

În munca terapeutică de la cabinet, obișnuiesc să am o abordare flexibilă, în funcție de nevoile fiecăruia, aplicând aspecte teoretice și practice din terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia rațional-emotivă (REBT), terapia prin acceptare și angajament (ACT), terapia dialectic-comportamentală (DBT) și terapia schemelor cognitive (ST).

Gândurile sunt semințele acțiunilor!

În cadrul acestui site redactez articole din domeniul psihologiei, psihoterapiei, al dezvoltării personale și postez informații utile pe care doresc să le împărtășesc, în speranța că unii vor putea găsi idei folositoare pentru propriile provocări ale vieții.

M-aș bucura ca oamenii să nu apeleze la psihoterapie pentru a „repara” ceva în viața lor, ci pentru a se cunoaște pe sine. Rolul psihoterapeutului este de a te ghida înspre tine însuți, facilitând descoperirea și exprimarea de sine pentru a reface niște conexiuni desfăcute. Relația cu tine însuți este cea mai importantă relație pe care o vei avea în viața aceasta. Doar fiind conectat la tine poți să fii mai conectat la cei dragi și la tot ce te înconjoară.

Știm cu toții că subiectele abordate la cabinet sunt sensibile, astfel că sunt tratate cu blândețe, respectând confidențialitatea.

Ești pregătit să faci o schimbare în viața ta?