Recomandare de carte

Femei care iubesc prea mult, de Robin Norwood

„A iubi prea mult nu înseamnă a iubi prea mulți bărbați, ci înseamnă să ai o pasiune oarbă pentru un bărbat, să transformi iubirea în obsesie, permițându-i să-ți controleze emoțiile și comportamentul, înțelegând că are un efect negativ asupra sănătății și bunăstării, dar să nu găsești puterea de a-i pune capăt.

Foarte puține femei care iubesc prea mult sunt convinse în interior că merită iubire și atenție, doar pentru că există. Ele cred că au deficiențe și defecte teribile și trebuie să depună eforturi pentru a le corecta. Trăiesc cu sentimentul de vinovăție din cauza acestor defecte imaginare și se tem că vor fi descoperite. Lucrează din greu pentru a le arăta altora că sunt persoane bune.

Multe femei fac greşeala de a căuta un bărbat cu care să dezvolte o relaţie fără ca, mai întâi, să stabilească o relaţie cu sine. Ele trec de la un bărbat la altul încercând să afle ce le lipseşte. Căutarea trebuie să înceapă acasă, cu sine. Nimeni nu ne va iubi vreodată îndeajuns ca să ne împlinească, dacă nu ne iubim pe noi înşine, pentru că încercând, cu sufletul gol, să găsim dragostea, nu vom găsi decât un alt suflet gol. Evenimentele ce se manifestă în viaţa noastră nu sunt decât reflectarea forului nostru interior: ce credem despre propria noastră valoare, despre dreptul nostru la fericire, despre ce merităm în viaţă. Când ne schimbăm aceste păreri, se schimbă şi viaţa noastră.”

Robin Norwood este psihoterapeut și prin această carte, a reușit să transpună excelent ceea ce trăiesc multe femei care se implică în relații nefericite, toxice și fără viitor. Această carte este o resursă prețioasă pe care o recomand cu multă încredere!

Data publicării

02 Feb 2020

Etichete

Personalitate, Fericire, Viață, Compasiune, Abilități, Gânduri,

Adresă web

http://www.echilibrupentrusuflet.ro/gallery/femei-care-iubesc-prea-mult-de-robin-norwood