Recomandare de carte

Iubește și fii iubit(ă), de Domnica Petrovai

Recomand cu căldură această carte despre iubire și viață, fiind scrisă de cunoscuta psihoterapeută Domnica Petrovai.

„Trăim într-o cultură în care părinții noștri, copleșiți de griji și responsabilități, fără prea multe modele, ne-au oferit în general puțină afecțiune fizică, tandrețe, atenție și protecție. Ei aveau, la rândul lor, propriile răni. Astfel, lipsa de afecțiune s-a transformat la noi în prea multă muncă sau în perfecționism. A ne reîntoarce la noi și nevoile noastre înseamnă a ne accepta durerea și a o îngriji, ca să ne vindece, fără să fugim. Pentru că, în fapt respingem un bine pe care nu l-am trăit.

Dragostea nu este o boală. Ce ne produce însă suferință este nesiguranța proprie, lipsa noastră de autonomie, și, în consecință, nevoia nesănătoasă de celălalt: așteptarea ca el să ne crească, să ne valideze, să ne completeze, să ne dea încredere, să ne aline temerile, să ne risipească îndoielile – pentru totdeauna.

Puterea în cuplu înseamnă că suntem unul alături de celălalt pe un drum comun și cu scopul de a ne fi bine atât separat, cât și împreună. Iubirea este evoluție personală, libertate, curaj, asumare.”

Data publicării

16 Oct 2019

Etichete

Personalitate, Fericire, Viață, Compasiune, Abilități, Gânduri,

Adresă web

http://www.echilibrupentrusuflet.ro/gallery/iubeste-si-fii-iubita-de-domnica-petrovai