Recomandare de carte

Să-i învățăm pe copii să gândească, de Darlene Sweetland și Ron Stolberg

Părinţii buni corectează greşelile.
Părinţii inteligenţi îşi învaţă copiii cum să gândească.

Părinţii buni spun copiilor: „Greşeşti."
Părinţii inteligenţi spun: „Ce părere ai despre comportamentul tău?"

Părinţii buni spun: „Ai greşit din nou."
Părinţii inteligenţi spun: „Gândeşte înainte să reacţionezi."

Părinţii buni pedepsesc când copiii lor dau greş.
Părinţii inteligenţi îi stimulează să facă din fiecare lacrimă o ocazie de a evolua. 💛

În calitate de părinți, ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri. Ne dorim să le asigurăm îndrumare, sprijin și instrucțiunile necesare pentru ca ei să se dezvolte, transformându-se în adulți preocupați și încrezători. De multe ori nu știm cum să facem asta, astfel că repetăm tiparele pe care noi, la rândul nostru, le-am învățat pe parcursul dezvoltării noastre.

Este normal să vrei să-ți ajuți copilul în orice fel posibil. Diferența apare între a le oferi copiilor pe tavă avantajele și a-i sprijini să dezvolte deprinderi care să-i aducă în avantaj.

❌ Atunci când părinții pun totul pe tavă pentru copii lor, aceștia din urmă pierd șansa de a face lucruri de unii singuri, ceea ce, în final nu va face decât să-i pună într-o situație de dezavantaj. (Exemplu: părintele repară greșeala copilului, acesta din urmă fiind privat de întregul proces de a rezolva o greșeală.)

✅ Pe de altă parte, când părinții își ajută copiii să dezvolte aptitudini cu ajutorul cărora să poată dobândi ei înșiși respectivele avantaje, copiii intră într-adevăr în lumea adulților furând startul. (Exemplu: părintele împreună cu copilul discută despre greșeală, despre ce ar putea face pe viitor, ce alternative sunt, îi stimulează creativitatea, îl lasă pe copil să repare greșeala și îl ajută DOAR dacă acesta îi semnalizează că are nevoie de ajutor.)

Oferiți-i copilului vostru unul dintre cele mai frumoase cadouri: abilitatea de a gândi pe cont propriu, fără a se agăța de cineva. 🏆

Mai multe despre cum puteți face asta + strategii pe care le puteți aplica acasă, găsiți în cartea „Să-i învățăm pe copii să gândească”, pe care v-o recomand din toată inima. 💚

Data publicării

29 Nov 2021

Etichete

Personalitate, Fericire, Viață, Compasiune, Abilități, Gânduri,

Adresă web

http://www.echilibrupentrusuflet.ro/gallery/sa-i-invatam-pe-copii-sa-gandeasca-de-darlene-sweetland-si-ron-stolberg

Pentru o perioadă, nu mai preiau cazuri noi.