E o carte care face lumină în umbra copilului interior (pe care cu toții îl avem), acea parte din noi pe care nu o cunoaștem prea bine, de care uneori ne este frică și/sau pe care ne-am dori să o descoperim.
Această carte îmi reamintește de faptul că, atunci când te iubești, te accepți așa cum ești, nu te mai judeci și consideri că ești în regulă. A avea încredere în sine înseamnă a crede în mod spontan, cu naturalețe și sinceritate, în bunătatea noastră profundă, conștientizându-ne și limitele, dar rămânând la distanță de excese (precum trufia sau complexul de inferioritate).
✨ Las mai jos două fragmente din carte:
„Majoritatea oamenilor care nu sunt siguri de propria valoare își duc viața în defensivă. Succesul public nu vindecă rănile adânci ale copilului-umbră. Acesta rămâne captiv în realitatea lui de mai demult și este absolut convins că nu e suficient. Acesta e motivul pentru care mulți dintre noi au îndoieli profunde și nu sunt niciodată cu adevărat mulțumiți de ei înșiși, deși, dacă situația e privită obiectiv, ei sunt oameni realizați.
Avem cu toții potențialul de a simți bucuria și distracția unui copil neîmpovărat, chiar dacă nu-l folosim decât rareori. Amintește-ți de când erai copil, cum râdeai cu voce tare și te jucai, abandonat în gândurile tale. Amintește-ți de curiozitatea din copilărie și de cheful de aventură. Amintește-ți de spontaneitatea și dezinvoltura cu care priveai lumea copilăriei tale. Gândește-te la cât de puțin te-ai comparat cu ceilalți în copilărie.”
🐮 😅 Ce m-a amuzat a fost Meditația vacii, conform căreia nu poți privi ca o vacă fiind în același timp furios. Vacile privesc totalmente relaxate și într-un mod cu adevărat tâmp, ori asta se bate cap în cap cu furia. Autoarea ne recomandă să facem zilnic meditația vacii, timp de 10 minute.
01 Jul 2023
Emoții, Personalitate, Depresie, Viață, Abilități, Psiholog, Consiliere, Gânduri,
http://www.echilibrupentrusuflet.ro/gallery/vindecarea-copilului-interior-de-stefanie-stahl