Problema de introvertit vs. extrovertit e probabil cea mai populară și discutată temă psihologică, cea mai la îndemână: la o petrecere stai singur într-un colț și plângi că vrei acasă sau ești în mijlocul mulțimii povestind despre atunci când te-ai luptat cu un urs în drumul tău spre a salva o căprioară?

Probabil că mulți dintre voi știți că extroverții sunt acele persoane care își orientează energia spre lumea exterioară, spre ceilalți, spre activități sociale, în timp ce introverții sunt aceia care își orientează atenția spre interior, simțindu-se mai confortabil să-și petreacă timpul singuri sau cu cei foarte apropiați lor.

Însă, rareori întâlnim extrovertiți și introvertiți în „formă pură”. Mai derabă e vorba despre un continuum: sunt mai mult extrovert decât introvert (sau invers). Dacă vreți să descoperiți mai multe despre particularitățile acestori trăsături de personalitate, cum se exprimă ele în diverse domenii ale vieții, care sunt avantajele și dezavantajele lor și cum le putem flexibiliza, vă invit să urmăriți documentarul.

Și totuși: cui îi este mai ușor să trăiască în societatea de azi? Cu greu putem răspunde la această întrebare deoarece fiecare trăsătură de personalitate are atât trăsături pozitive, cât și negative - depinde doar cum le folosim în viața noastră.