Putem prezice cât de fericiți vom fi? Putem prezice cât de tare vom suferi dacă nu vom reuși un lucru important pentru noi?

Dacă nu putem prezice cum vom reacționa în viitor, nu ne putem seta obiective realiste pentru noi înșine și nu știm cum să acționăm ca să le atingem. Se pare că oamenii nu au abilitatea de a prezice atât de bine ce anume îi va face fericiți sau nefericiți. Ori, dacă nu știm care viitor ar fi mai bun decât altul, este dificil să găsim fericirea. Conform cercetărilor lui Daniel Gilbert, adevărul este că, evenimentele negative de viață nu ne afectează atât de tare precum ne așteptăm să ne afecteze. La fel se aplică și în cazul evenimentelor pozitive. Ne adaptăm repede la fiecare dintre ele. Așadar, vestea bună este că dacă, spre exemplu, îți pierzi vederea, nu vei fi atât de nefericit precum crezi. Vestea proastă este că nici dacă vei câștiga la loterie, nu vei fi atât de fericit precum te aștepți.

Vă invit să urmăriți ce ne împărtășește Daniel Gilbert despre fericire, în general, și despre cum imaginarea fericirii din viitor poate fi distorsionată.