Respingerea doare. Singurătatea cronică doare. Doare și mai tare să ieși din acest blocaj…
Singurătatea este o experiență subiectivă și individuală. Cu toții ne-am simțit sau ne vom simți singuri cândva în viața noastră.
Durerea fizică și cea socială folosesc aceleași mecanisme în creier. Ambele se simt ca o amenințare.
Nimeni nu ne poate feri de singurătate deoarece ea face parte din biologia noastră. Dar care este rolul ei? Ei bine, singurătatea ne face mai atenți la nevoile noastre sociale. Corpul nostru a creat un fel de sistem de apărare numit durere socială. Durerea fizică și cea socială folosesc aceleași mecanisme în creier. Ambele se simt ca o amenințare și astfel, suferința socială impune comportamente de apărare atunci când ne afectează. Când singurătatea devine cronică, creierul nostru intră în modul de autoapărare.
Mai multe despre ce înseamnă a fi singur și singurătate, dar și despre cum să ne antrenăm mușchii sociali astfel încât să devină cât mai puternici în timp, găsiți în video (aveți opțiunea de a avea subtitrare în limba română).
0 comentarii
Spune-ți părerea
Câmpurile marcate cu * (steluță) sunt obligatorii.
NU înregistrăm date cu caracter personal, cum ar fi adresa de e-mail, adresa IP sau alte informații care vă pot identifica. Stocăm doar datele introduse în formularul de mai sus.