Iubirea adevărată e cea în care îți afirmi și dezvolți propria identitate. A sta cu orice preț într-o relație abuzivă înseamnă o mare dependență, nu o mare iubire.

Vă invit să luați parte la o discuție foarte interesantă despre psihologia relațională, alături de cei doi psihoterapeuti: Gina Chiriac și Viorel Luță.

În relațiile bune, cresc ambii parteneri. Partenerul te va sprijini în lucrurile esențiale și nu va fi indiferent la stările tale. Asimetria este prezentă în orice dragoste, dar prea multă asimetrie creează neplăceri.

Fiecare îl iubește pe celălalt în mod diferit, dar asta nu înseamnă mai mult, mai puțin sau mai bine, ci cu așteptări și cu oferte diferite.

În iubirea conștientă, gândești, simți și ai control asupra ta – nu ești subjugat celuilalt, nu te aperi de celălalt, nu supraviețuiești în speranța unor vremuri mai bune, dar nici nu-l consumi pe celălalt. Dacă starea ta de bine depinde de ce face și ce simte partenerul, atunci o să vă fie greu să trăiți bine unul cu celălalt, iar aceasta înseamnă dependență.