Ediţia emisiunii Garantat 100% difuzată duminică, 6 octombrie, la #TVR1, în care invitata lui Cătălin Ştefănescu a fost Esther Perel, o personalitate a psihoterapiei mondiale.

„Înainte construiam o căsnicie, formam o familie pentru supravieţuire, pentru adăpost şi hrană. Apoi am întâlnit conceptul de „⁣romantism″⁣ şi am vrut companie, să simţim că aparţinem cuiva. Astăzi suntem conştienţi de prezenţa fiecăruia într-o relaţie, de ce putem face într-un cuplu: ⁣Vreau să mă ajuţi, ca în această relaţie, să devin cea mai bună versiune a mea.”, spune Esther Perel.

Esther Perel este una o cunoscută psihoterapeută, iar în cei aproape 30 de ani de carieră şi-a dedicat pasiunea şi ingeniozitatea salvării cuplurilor care se confruntă cu probleme în viaţa intimă şi care au uitat ce este pasiunea.

În cartea ei, Inteligența Erotică: Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie, abordează diversitatea problemelor care pot apărea în cadrul vieții sexuale a unui cuplu, de la dispariția acesteia, în urma nașterii unui copil, până la rutină, plictiseală și infidelitate. În cea mai recentă carte a sa, Regândirea infidelităţii. O analiză a relațiilor de cuplu, oferă răspunsurile cele mai neașteptate la cele mai problematice întrebări legate de căsnicie și fidelitate: Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită? De ce doare atât de mult trădarea? Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea? Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim? Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi? Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului? Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie? Această carte surprinde multiplele fațete ale relațiilor interumane, analizând cu neașteptat de multă îngăduință și meticulozitate atitudini personale și culturale privind căsnicia, dorința, datoria față de familie și împlinirea personală, fără a ne vinde iluzii și totodată punându-ne față în față cu realizarea că uneori realitatea e în contradicție cu ceea ce considerăm moral.