De ce e important s menținem un echilibru. Fabulă Orientală de Nossrat Peseschkian.

Nu totul dintr-o dată
Imagine: Necunoscut(ă) , Necunoscut(ă)

Muezinul, un preot, a intrat într-o sală unde a vrut să țină o ceremonie. Sala era goală, cu excepția unui tânăr mire care statea în primul rând.

Muezinul, meditând dacă să vorbească sau nu, i s-a adresat mirelui: „Ești singur aici. Crezi că ar trebui să vorbesc sau nu?”.

Mirele i-a spus: „Maestre, sunt doar un simplu om și nu înțeleg aceste lucruri, dar dacă aș intra într-un grajd și aș vedea că toți caii au luat-o la fugă și doar unul singur a rămas, atunci, cu toate acestea, l-aș hrăni”.

Muezinul a fost impresionat si a început să predice. El a vorbit timp de două ore. După aceasta, el s-a înveselit și a vrut ca audiența lui să confirme cât de impresionantă a fost ceremonia sa.

El a întrebat: „Ți-a plăcut ceremonia mea?”.

Mirele a răspuns: „Ți-am spus deja că sunt un om simplu și nu înțeleg foarte bine aceste lucruri. Totuși, dacă intru într-un grajd și descopăr că toți caii au plecat, cu excepția unuia singur, l-aș hrăni cu siguranță, dar nu i-aș da toată mâncarea pe care o am”.

Morala: Mențineți un echilibru. Reflectați asupra felului în care vă distribuiți resursele între relațiile cu voi înșivă, cu partenerul de viață, cu familia, cu colegii de muncă.