Învață să ai încredere că, orice s-ar întâmpla, ai capacitatea de a întâmpina cu răspundere această situație. Aceasta este șansa pe care o ai acum, de a te asculta cu luare aminte și de a-ți dărui tu însuți ceea ce îți lipsește.

Nu este ușor să treci peste o despărțire, mai ales după o relație frumoasă. Fiecare persoană trăiește diferit despărțirea, așadar este dificil de schițat o rețetă sau niște pași de urmat. Totuși, în afară de tipicele „Ieși cu prietenii!”, „Distrează-te!”, „Ia-ți gândul de la el!” există multe lucruri pe care le poți face.

Acum este timpul să te reîmprospătezi!

În primul rând, este important să îți acorzi un timp de răgaz, în care să reflectezi la ce s-a întâmplat: ce ai învățat util despre tine? Ce este important pentru tine într-o relație? Ce fel de relație îți dorești? Ce ai face mai bine într-o viitoare relație? Ce nu ai mai face? Cum ți-ai schimbat perspectiva asupra vieții? Explorează trecutul, ia-ți ceva folositor din el și treci mai departe prin viață. Este important să ai acest răgaz, ca o igienă mintală și emoțională, pentru a te ajuta să treci peste aceste momente și să găsești aspecte de folos pentru și despre tine însuți. Poți discuta despre aceste lucruri cu o persoană de încredere, care să te ajute să vezi mai clar.


Ai răbdare cu tine.

Când ești într-o relație de cuplu, o bună parte din nevoile tale sunt satisfăcute în cadrul acelei relații. Acest lucru este normal. Poate acum este timpul să te reîmprospătezi! Așa cum ai știut să fii atent(ă) cu partenerul, așa poți să ai grijă și de tine însuți. Așa cum te-ai preocupat să aduci bucurie în sufletul partenerului, așa poți sădi încredere, răbdare și blândețe în sufletul tău. Poți face acele lucruri pe care le-ai tot amânat să le faci. Poți merge în acele locuri unde nu ai apucat încă.

Cum să trec peste o despărțire?
Imagine: Necunoscut(ă) , Necunoscut(ă)

Poate e copleșitor sau nu ai chef să faci lucruri pentru tine însuți, de aceea este important să începi cu lucruri mici, continuând să faci ceea ce îți aducea bucurie sau mulțumire până în momentul despărțirii.

Învață să ai încredere că, orice s-ar întâmpla, ai capacitatea de a întâmpina cu răspundere această situație. Aceasta este șansa pe care o ai acum, de a te asculta cu luare aminte și de a-ți dărui tu însuți ceea ce îți lipsește.

Câteva idei de ținut minte:
Nu există o despărțire ușoară.
Explorează noutatea – chiar dacă nu e așa cum ți-ai dorit-o.
Ai răbdare cu tine.

O despărțire înseamnă un nou început.
Folosește-l în avantajul tău!